Fantastische dagen in Mallorca

Donderdag 18 oktober om 4:00 uur in de ochtend vertrokken vijf renners van Tourclub DSE , Ron Hofman, Jack Lauwen, Corné Luijckx, Corné Lauwen en Corné Ossenblok richting vliegveld Eindhoven voor een vijfdaagse fietsvakantie in Mallorca.
Na parking, bagage inchecken en douane gingen we eerst maar op de koffie bij het vliegveld.
Een stevig bakkie met worstenbrood was de voorbereiding op de vlucht.
Om 7:00 geplande vliegtijd, zonder vertraging, gingen we de lucht in om een paar uur genieten en/of te slapen.
Prima vlucht die om 9:00 uur eindigden op “Palma de Mallorca”.
Uitgang 6 werden we opgewacht voor de transfer naar ons Grupohotel in Tauruspark.
We hebben hier ingecheckt en snel kennis gemaakt met het team van “Fred Rompelberg”waar we de boeking gedaan hadden.
Er werd van alles uitgereikt, shirten, bidons, kousen, kaarten, lunch munten en andere zaken die allemaal betrekking hadden op de fiets vierdaagse.
Een teamfoto werd gemaakt en de gehuurde fietsen konden we op gaan halen, bij naast gelegen kelder waar honderden fietsen hingen te wachten op de renners.
Prima fietsen die vooraf afgesteld waren op ieders persoonlijke wensen.
We zijn de fietsen op de donderdag middag maar gelijk uit gaan proberen en zijn richting richting Llucmajor gaan fietsen.
Uiteindelijk een eerste tocht van 46 km en een 300 hoogtemeters met een enkel regenbuitje, maar de tempratuur was prima.
Later in de middag een lunch bij het naast gelegen Nederlands wielercafé waar we voor de eerste keer kennis maakte.
Een prima café waar de eerste ervaringen uit gewisseld werden.
In de avond zijn we langs de boulevard gegaan waar we onder het genot van de nodige biertjes officieel “Tourclub DSE”opgericht hebben, en besloten hebben om volgend jaar de tourtocht Luxemburg-Etten-Leur te gaan organiseren !!!!! Een super besluit waar iedereen achter staat!!

Vrijdag zijn we georganiseerd gaan fietsen met “Fred Rompelberg”.Een tocht van 75 km met 700 hoogtemeters.
Halverwege de tocht hebben we de top Monti-Sion beklommen, die heel pittig was maar ontzettend mooi om mee te maken.
Verder in de tocht hebben we genoten van de prachtige omgeving waar fietsers nog de beschermde verkeersdeelnemers zijn.
Na de tocht hebben we met de groep onze ervaringen gedeeld met andere renners die uit alle windstreken kwamen.
Later in de middag zijn we gezamenlijk naar het binnenzwembad gegaan en gebruik gemaakt van sauna en stoomcabine’s.
Stoomcabine was echt een succes, dat was genieten…..lachen en nog eens lachen………
In de avond zijn we na het diner niet te laat naar bed gegaan omdat de ander dag een zware rit op het programma stond.

Zaterdagochtend op tijd aan het ontbijt, pannenkoeken, eieren en andere zaken die mogelijk ons konden helpen om deze dag door te komen hebben we daar genuttigd.
Om 10:00 uur vertrokken we met een groep van ongeveer 18 personen voor de tocht Valdemossa-Deia-Soller, 120km en 1500 hoogtemeters.
Een heftige maar bijzonder mooie tocht waar we van alles hebben mee gemaakt. De instructeur van “Fred Rompelberg” had dit nog niet mee gemaakt dat een renner onder de Soller door de tunnel reed, waar je absoluut niet met de fiets in mocht. Tunnel werd afgesloten voor alle verkeer om een renner van Tourclub DSE veilig hier uit te krijgen……………..wat hebben we gelachen. Overige renners van Tourclub DSE waren ondertussen de beklimming aan gegaan
Wat een beklimming, prachtige omgeving maar zeer pittig. De afdaling was geweldig, 6 km dalen met het nodige bochten werk, prachtig.
Beneden waren we weer compleet en hebben onze verloren zoon van Tourclub DSE weer opgevangen………na zijn avontuurlijke tocht door de 4 km lange verboden tunneltocht…….
Uitgeblust hebben we de tocht nog uitgebreid besproken in het zwembad, stoomcabines en sauna. lachen, lachen en nog eens lachen, geweldig!!

Zondag is de laatste tocht verreden zonder begeleiding. Een tocht van 75 km en 500 hoogtemeters, langs Anta maria del Cami en terug langs Llucmajor.
De laatste avond hebben we nodige consumpties genomen en de laatste dagen nog eens doorgenomen. Onder in de bar troffen we nog een fantastische zangeres die op verzoek alle nummers voor ons uit (volle borst) zong….

Maandag zijn we vroeg, 7:30 uur aan het ontbijt gegaan, want we werden om 8:00 uur opgehaald door de bus die ons naar Airport Palma de Mallorca bracht.
Om 10:00 uur zijn we richting Eindhoven gevlogen waar we om 12:00 uur aan kwamen.
De auto opgehaald en om 13;00 uur waren we in Etten-Leur.

Mannen van de Tourclub, het was geweldig en hebben samen super genoten van deze vijfdaagse die zeker voor herhaling vatbaar is!!!!!!!

Deze slideshow vereist JavaScript.