Voorverkenning Luxemburg-Etten-Leur

Afgelopen weekend  hebben een viertal leden van “Tourclub DSE” een voorverkenning gedaan in Luxemburg.
Vrijdag omstreeks vier uur vertrokken richting Lipperscheid , Luxemburg. Na van de ene file in de andere terecht gekomen te zijn, kwamen we wat vertraagd in tijd aan in Lipperscheid.
Voor dat we naar het sporthotel reden zijn we eerst gaan kijken of de Kautenbach al opengesteld was voor (fiets)verkeer. Voor sommige was er blijdschap dat het open was voor verkeer en voor sommige hadden ze het nog wel even mogen afsluiten tot juli. In sporthotel “Leweck” aangekomen kregen we twee zeer luxe kamers aangeboden, dit door een misverstand. Om tien uur in de avond nog even gegeten, en daarna toch het bed maar op gezocht, voorbereidend op de tocht van zaterdag. Zaterdag om zes uur opgestaan, sommige zaten al om vijf uur in teneu klaar, om vervolgens daarna nog een ontbijt te nuttigen met de nodige vitamines. Omstreeks 8:30 uur vertrokken we vanaf sporthotel “Leweck” met vier renners richting de uitgestippelde route, gevolgd door de volgauto, bestuurd door Erik, waarvoor nog dank. De weersomstandigheden waren niet zo best, het was koud en regelmatig een pittige (hagel)bui. De eerste tien kilometer verliepen goed en daarna kwamen de eerste beklimmingen zoals o.a. de Kautenbach, waar de nodige inspanningen voor nodig zijn om deze goed over te komen. Hier en daar kwam voor sommige wel de man met de hamer.
In Vielsalm, na 85 km hebben we gegeten, omgekleed en voor een aantal was dit ook ver genoeg, gezien de kou en natte omstandigheden en gewoon de dag niet hebben.
Een tweetal renners zijn nog doorgereden t/m de “Wanne” en na 111 km ook in de bus ingestapt, een knappe prestatie onder deze slechte weersomstandigheden!!
Omgekleed en wat opgewarmd in de bus, zijn we omstreeks 15:00 uur richting Etten-Leur gegaan, waar we omstreeks 18:00 uur weer aan kwamen. Een mooie verkenning die zeker voor 21 en 22 juni zinvol was.