Laatste nieuws Corona Virus NTFU / KNWU 11-05-2020

Nu vandaag de regels voor buiten sporten versoepeld zijn, zijn de KNWU en NTFU met nieuwe richtlijnen gekomen die fietsers moeten helpen om verantwoord met de nieuwe corona maatregelen om te gaan. Op de site van de NTFU is een bericht gepubliceerd , waarin men adviseert om met niet meer dan vier personen op pad te gaan.

Wielrenners en mountainbikers wordt geadviseerd om met maximaal 4 personen in een groep te rijden. Dit geldt ook voor verenigingen. Hierbij dient de gebruikelijke anderhalve meter afstand in acht te worden genomen voor zowel elkaar als andere verkeersdeelnemers. Voor personen uit hetzelfde huishouden geldt dit niet.

Naast elkaar fietsen wordt afgeraden indien daar niet voldoende ruimte voor is. Daarnaast wordt geadviseerd om drukte te vermijden. “Kies een route over brede wegen en fietspaden, waar het makkelijker is om 1,5 meter afstand te bewaren”, klinkt het.

Toertochten zullen voorlopig niet plaats kunnen vinden omdat alle vergunningsplichtige evenementen tot 1 september zijn verboden.

Link NTFU